Cápák - félreértett lények

A nagy fehér cápa...

 Spielberg filmje, majd dokumentumfilmek hada - avagy: nálam így kezdődött a cápák iránti rajongás Nevetés

 

Még tinédzser voltam, mikoris láttam jómagam is a Cápa (Jaws) című horrorfilmet, mely Peter Benchley regénye alapján készült. A félelem enyhe szó arra, mit éreztem hetekig utána, amikor be kellett másznom a fürdőkádba. Rettegtem, hogy  a lefolyón, vagy más furmányos módon vérszomjas fenevad, vagyis cápa úszik be a lakótelepi 3. emeleti fürdőszobába, egyenesen abba a fürdőkádba, amelyben akkortájt tanultam meg rekordgyorsasággal megmosakodni. Nyilván nem vagyok ezzel egyedül Zavarban van Vigyor 

 

Később elkezdett érdekelni a valóság, sőt, olvastam, hogy "A" film alkotói még véletlenül sem dokumentumfilmet szerettek volna forgatni, úgyhogy kezdtem megnyugodni, hogy a fürdőkádamban nem lesz cápa, hacsak oda nem teszek egyet sajátkezűleg (amire megintcsak igen kevés a valószínűség, de annál azért több, mint hogy a lefolyón cápaszemet nézzek eggyel). Szóval A cápa című film nem azért készült, hogy ne merjünk a vízmbe menni, hanem azért, hogy aki akar, az borzongjon, féljen. Merthogy horrorfilm (készítettek állatos horrorfilmet kígyóval is, de arról bővebben valamelyik kígyós oldalon, mert kígyó-témában elég gyatra vagyok). Na akkor ezt tisztáztuk is.

 

Még valami. Nem hogy nem merültem cápával, valószínűleg nem is fogok, mert még úszni sem tudok. Az más kérdés, hogy ha nem így volna, bevállalnám-e. Bár a macskacápával nagyon szívesen Kacsintás Tudásom elméleti, azt hiszem, nem sok dokumentumfilm van, amit ne láttam volna ezekről a titokzatos élőlényekről. Ezeket osztom meg mindazokkal, akiket érdekel, remélem, szívesen olvassák soraimat, és nézik a képeket.

 

Üdvözlettel: cappaa

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet